راهنمای ابزار جوشکاری

اتصال جوش لب‌ به‌ لب لوله چیست؟

جوشکاری لب به لب

جوش لب‌ به‌ لب لوله چیست؟

جوش لب‌ به‌ لب نوعی جوشکاری است که در آن انتهای قطعه‌ کار (مورد بحث ما لوله‌ ها یا تیوب‌ ها) به قطعه‌ کار دیگر به‌ صورت دورتادور در صفحه‌ یکسان جوش می‌شود. جوشکاری لب‌ به‌ لب معمول‌ ترین نوع اتصال در سیستم لوله‌کشی است. این نوع از جوشکاری معمولا در مواردی نظیر خطوط لوله‌ کشی طولانی یا زیرزمینی استفاده می‌شود که لوله‌ ها نیاز به مونتاژ یا تعویض ندارد.

لوله‌ها را چگونه برای جوشکاری لب‌ به‌ لب آماده کنیم؟

لوله‌ها باید انتهای ساده یا مورب داشته باشند تا بتوان جوشکاری لب‌ به‌ لب را بر روی آنها انجام داد. اُریب بر روی لبه انجام می‌گیرد تا فضا را برای مشعل جوشکاری ایجاد کند، بنابراین تمام ضخامت دیواره‌ی لوله یا تیوب بتواند جوشکاری لب‌ به‌ لب شود. ضخامت و قطر لوله‌ها باید یکسان باشد. همچنین کیفیت اُریب تعیین‌کننده‌ی کیفیت جوش است چرا که عملیات جوشکاری باید از بیرون لوله‌ها صورت گیرد. با این که معمول‌ترین شکل اُریب لوله‌ها برای جوشکاری لب‌ به‌ لب، اُریب V و اُریب J می‌باشد اما جوشکاری لب‌ به‌ لب می‌تواند با هر شکل اُریب لوله انجام گیرد. این جوش در لبه است که جوشکاری را لب‌به‌لب می‌کند نه شکل اُریب.

butt welding ایران بور اتصال جوش لب‌ به‌ لب لوله چیست؟
جوشکاری لب به لب

اُریب V یا اُریب J: کدام‌یک برای جوشکاری لب‌ به لب بهتر است؟

اگر چه تقریبا همه‌ی انواع اُریب می‌تواند جوش لب‌به‌لب شود اما هر کدام مزایا و معایبی دارند. همانطور که اشاره شد، اُریب V و اُریب J انواع معمول اُریب برای جوشکاری لب‌ به‌ لب است بنابراین ما در مورد تفاوت‌های اصلی بین این دو بحث خواهیم کرد. لازم به ذکر است که دستگاه های پخ زن لوله به دو صورت پخ V شکل و پخ J لوله ها را پخ میزنند.

زاویه‌ی اُریبJ معمولا کمتر از زاویه‌ی اُریب V است و این بدین معنی است که با اُریب J فضای کمتری برای مشعل جوشکاری ایجاد می‌شود. این کار، فرآیند جوشکاری را برای جوشکار سخت می‌کند. با این که این مورد چالشی برای اُریب J  است اما حجم کل جوش به‌دلیل فضای محدود ایجاد شده توسط اُریب J کمتر خواهد بود. بنابراین ماده‌ی کمتر (سیم جوش) و زمان کمتری برای جوشکاری نیاز است و هزینه‌های تولید را کاهش می‌دهد.

برای لوله‌های با ضخامت دیواره کم، فاصله همواره کوچک خواهد بود و بنابراین تفاوت قابل‌توجهی در میزان ماده یا زمان جوشکاری نخواهد بود. بنابرایندر این موارد اُریب V معمولا بهترین گزینه است. اگر ضخامت دیواره افزایش یابد، تاثیر تفاوت در ماده استفاده‌شده قابل‌توجه خواهد بود. به همین دلیل است که استفاده از اُریب J در لوله‌های با دیواره ضخیم، معمول‌تر از لوله‌های با دیواره نازک است.

راه دیگر برای کاهش حجم جوش در لوله‌های ضخیم، استفاده از اُریب ترکیبی است. این کار هم می‌تواند بر روی اُریب V و هم بر روی اُریب J انجام گیرد اما بیش‌تر بر روی اُریب V استفاده می‌شود. بخش اول اُریب ۳۰/۳۷.۵ درجه استاندارد خواهد بود اما پس از ۱۹ میلی‌متر از داخل زمینه (یا ریشه) به ۱۰ درجه تغییر می‌کند. دستگاه جوش و برش گستردگی بالایی دارند و شاخه های بسیاری را شامل میشوند. با ما همراه باشید.

Butt welding 1 ایران بور اتصال جوش لب‌ به‌ لب لوله چیست؟
اتصال جوش لب‌ به‌ لب لوله چیست؟ 4

آن‌چه ما پیشنهاد می‌کنیم

دستگاه‌های اُریب‌کاری ثابت، سری بییور، می‌تواند اریب‌های کامل در شکل‌های استاندارد ایجاد کند و لوله‌ها را برای جوشکاری لب‌به‌لب آماده سازد. ما دستگاه‌های مختلف اُریب‌کاری لوله‌ها را با گزینه‌های کنترل دستی، خودکار و CNC برای لوله‌های فلزی بین ۳ تا ۵۶ اینچ را ارائه می‌دهیم.

همانطورکه همه‌مان می‌دانیم SAW فرآیند بسیار بهینه‌ای برای پر کردن اتصال لب‌ به‌ لب اُریب باز در لوله‌کشی دیواره ضخیم و دور ‌پیچی است. روتوِلد ۳.۰ با گزینه SAW، یک دستگاه همه‌کاره و قدرتمند است. علاوه بر پاس ریشه MIG بی‌نقص، کاملا خودکار و منحصر‌به‌فرد آن، گزینه‌های بسیاری برای فیل پس به مانند افشانه MIG، فلاکس کور و SAW را ارائه می‌دهد. فرقی نمی‌کند که که شما با فولاد کربنی کار می‌کنید یا فولاد ضدزنگ، دیواره ضخیم یا دیواره استاندارد، روتووِلد بهره‌وری شما را (۴ الی ۵ برابر) افزایش خواهد داد و ۱۰۰ درصد تکرارپذیری کیفیت جوش‌ها را تضمین خواهد کرد.

اگر میخواهید بدانید جوشکاری چیست میتوانید یک مقاله جامع درباره آن در بلاگ ایران بور بخوانید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره امکانات دستگاه اُریب‌کاری و روتووِلد با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *