راهنمای ابزار جوشکاری

جوشکاری گل میخ چیست؟

جوشکاری گل میخ چیست؟

جوشکاری گل میخ یا به بیانی دقیق‌تر جوشکاری زائده‌ای کمان کشیده، یک فرایند کمانی الکتریکی است که بست‌ ها را با سرعت بالایی به فلز پایه یا زیرلایه جوش می‌دهد. بست‌ها می‌توانند رزوه‌دار، بدون رزوه، کوبنده و غیره باشند. جنس بست و زیرلایه هر دو می‌توانند انواع مختلفی از استیل، استیل ضدزنگ، آلومینیوم و غیره باشند.

فرایند جوشکاری گل میخ

در فرایندِ جوشکاریِ گل میخ، یک زائدة فلزی یا زائدة جوش به قطعه‌ای فلزی جوش داده می‌شود و این کار از طریقِ گرم‌کرردنِ هر دو طرف به‌وسیلة یک کمان انجام می‌شود. عاملِ کلیدی که جوشکاریِ گل میخ را از سایرِ فرایندهای بست‌بندی متمایز می‌کند این است که اتصال در این نوع جوشکاری بدونِ آسیب‌رسانی به روی دیگرِ قطعه انجام می‌شود. بست‌هایی که با روشِ جوشکاریِ گل میخ کمانی ایجاد می‌شوند قابلیتِ اطمینانِ بسیار بالا و کاربردهای گسترده‌ای دارند. در این روش تقریباً محدودیتی برای اندازه یا شکلِ زائدة جوش وجود ندارد و حداکثرِ نفوذ و قابلیتِ اتکا را فراهم می‌کند.

با جوشکاریِ زائده‌ایِ کمانی می‌توان جوش‌های قوی و یک‌طرفه‌ای را روی فلزهای پایه با ضخامت بالاتر از 1.2 میلی‌متر زد. هر جوش در این روش 0.06 ثانیه طول می‌کشد. اگر میخواهید درباره این موضوع که جوشکاری چیست و فرآیند کلی آن به صورت انجام میپذیرد، اطلاعات کسب کنید، میتوانید به این مقاله در مجله ابزار ایران بور مراجعه کنید.

جوشکاریِ گل میخ کمانی برای ایجادِ کمانْ به برقِ DC، ابزارِ جوشکاریِ گل میخ، بست‌های فلزی و در برخی موارد به بست‌های حلقه‌ای نیاز دارد. سه تکنیکِ معمول برای جوشکاری گل میخ کمانی عبارتند از:

  • جوشکاریِ گل میخ کمانی کشیده
  • جوشکاریِ گل میخ کمانی کوتاه
  • جوشکاریِ گل میخ کمانی گازی

تجهیزاتِ ضرورری برای انجامِ جوشکاریِ گل میخ چهار عدد است:

  • منبع تغذیه
  • تفنگِ جوشکاری زائده‌ای
  • کابل
  • زائده‌های جوش

علاوه بر تجهیزاتِ فوق، لوازمِ زیادِ دیگری نیز وجود دارند که به تسهیلِ فرایند کمک می‌کنند، نظیرِ گیره، نوارهای فلزی و پوشش‌های محافظ جرقه.

فرایند جوشکاری گل میخ

از جوشکاری گل میخ کجا استفاده می‌شود؟

از جوشکاریِ گل میخ می‌توان در ساختِ فلزات یا صنایعی که با فلزات سروکار دارند استفاده کرد؛ این روش چند دهه است که خود را به‌خوبی در جوشِ گل میخ رزوه‌ای، بوش‌های رزوه‌ایِ داخلی یا پین‌ها به ورقه‌های فلزی نشان داده و امن و کم‌هزینه است؛ اتصالاتِ در جوشکاریِ گل میخ نامرئی هستند.

محدودة کاربردهای این نوع جوشکاری از تولیدِ استیل، پل، کامپوزیت و نما گرفته تا ایستگاه برق، ساختِ نمای صنعتی، مهندسی مکانیک عمومی و تولیدِ لوازم خودرویی، وسائط نقلیه و کشتی‌سازی، تولیدِ دیگِ بخار، مخزن و مهندسیِ نیروگاهی برای صنایعِ خانگی و الکتریکی است.

گل میخ

نواحیِ کاربرد در تولیدِ فلز:

– ساخت حفاظ، لوازم خودرویی و جعبة سوئیچ

– صنایع الکتریک

– ماشین‌های فروش (ماشین‌های فروشِ نوشیدنی، غذا، سیگار)

– وسایل خانگی، آشپزخانه‌های تجاری، صنعتِ غذا، کترینگ

– آزمایشگاه و فناوریِ پزشکی

– اثاث

– مهندسیِ نما

– فناوری عایق (عایق آب و هوا)

– نداشتن علامت در سمتِ عقب

– خودروسازی

– تولید درب، پنجره و نما

– ساخت استیل

– کشتی‌سازی

– عایق گرمایی

این روش نسبت به سایرِ فرایندهای جوشکاری از مزایای زیر برخوردار است:

  • سریع است. جوشِ بست‌های 4/3 کمتر از یک ثانیه طول می‌کشد.
  • یک‌طرفه است. یعنی لازم نیست به طرفِ دیگرِ قطعه دسترسی داشت.
  • امن است. برخلافِ جوشِ جانبی که برای جوشِ ثابتِ پیچ استفاده می‌شود، جوشِ گل میخ یک جوشِ کاملِ مقطعی است؛ این یعنی سطحِ بست کاملاً جوش خورده و جوشی قوی و قابل‌اطمینان حاصل می‌شود.
  • بسیار زیباتر است. چون این جوش یک‌طرفه است، هیچ اثری از جوشکاری روی بست‌ها پیدا نیست.
  • محل که جوش خورد دیگر نمی‌توان آن را مانندِ بست‌های فشاری جدا کرد.
  • به مهارتِ خاصی نیاز ندارد و نصبِ آن نیاز به آموزشِ خاصی ندارد.

کاربرد جوشکاری گل میخ

اشتباهات معمول درباره فرایند جوشکاری گل میخ

اغلب جوشکاریِ گل میخ را با فرایندهای دیگری چون جوشکاریِ مقاومتی و جوشکاریِ نقطه‌ای اشتباه می‌گیرند. جوشکاریِ مقاومتی و جوشکاریِ نقطه‌ای از جریانِ الکتریکی (نه کمان) و فشارِ زیاد برای جوش‌دادنِ دو قطعه استفاده می‌کنند. اما در جوشکاریِ زائده‌ایِ کمانِ کشیده نیازی به فشارِ بالا نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *